top of page

Mijn kind is lastig!

Bijgewerkt op: 28 okt. 2020

Het leven heeft er een handje van om ons uit ons evenwicht te brengen. En Corona is daar de afgelopen 7 maanden één van de belangrijkste oorzaken van. In eerste instantie de lockdown vanaf half maart, waarbij we allemaal snoei hard op ons zelf terug geworpen werden. Thuis zitten, thuis werken, thuisonderwijs, thuisvermaak. Maar dit is niet voor niets. Het leert je hoe je alles in perspectief kunt zien.De tijd tijdens de lockdown ging mijn gezin en mij goed af.

De rollen binnen het gezin werden onder de loep genomen en kregen (automatisch) een andere verdeling.

Het heeft mooie, nieuwe en waardevolle inzichten opgeleverd.

Het genieten van het NU werd heel belangrijk. En heeft mij in zekere zin tot een relaxter persoon gemaakt.


Maar dan gebeurd er iets waardoor je toch wéér aan het wankelen wordt gebracht. En die had ik ff niet aan zien komen.

Mijn vriend is een aantal dagen geleden positief getest op Corona, waardoor wij als gezin 10 dagen in quarantaine moeten.

Met hem gaat het overigens goed, dus no worries, maar ik merkte dat ik direct in verzet ging. In verzet tegen de hele situatie. GVD! 10 dagen in huis blijven. Dat is nog erger dan de lockdown. Toen mocht je in ieder geval nog de straat op.

De 1e 2 dagen ben ik dan ook enorm chagrijnig geweest. Ik wilde me niet neerleggen bij de situatie. Overigens heel menselijk, want verandering is weerstand! Maar het lost niets op! Als ik deze dagen zo goed mogelijk door wilde komen, zou ik toch iets moeten veranderen.


Het mooie aan kinderen is dat zij zo'n situatie dus gewoon wel accepteren. Natuurlijk balen ze dat ze niet naar school kunnen, niet kunnen sporten en niet met hun vriendjes mogen spelen, maar ze klagen niet en nemen de situatie zoals die is.

En Ik? Ik ben alleen maar kortaf en chagrijnig. Waardoor de kinderen ook ineens 'lastig' werden. Gelukkig besefte ik mij dit ineens weer.


Mij bewust zijn van mijn situatie (quarantaine), mijn emoties (boos), mijn gedrag (kortaf reageren naar partner en kinderen, ongeduldig zijn en ontploffen) en de invloed die dit had op mijn gezin (boze kinderen en een ongezellige situatie) waren nodig om een verandering in gang te zetten. En dat kan je enkel en alleen zelf doen!


Bijzonder dat ik toch weer even aan het wankelen werd gebracht en die bewustwording opnieuw 'geactiveerd' moest worden. Want juist IK weet als geen ander wat het belang is van je bewust zijn van je eigen gedrag en handelen. En de invloed daarvan op je kinderen. Dat is namelijk mijn werk. Ouders bewust maken hiervan. Lastige situaties en 'lastige' kinderen heb jezelf in de hand. Je kan ervoor kiezen om ze als lastig te ervaren en er niets aan te veranderen. Maar je kan er ook voor kiezen om ze wel te veranderen, waardoor je door krijgt dat jouw gedrag als ouder een grote invloed heeft op hoe je kind zich gedraagt.


Ben jij je bewust van jouw gedrag en handelen? En de invloed daarvan op je gezin? Wil jij hier op een leuke, praktische, snelle en efficiënte manier mee aan de slag? Zodat jij de situaties voortaan zelf in de hand hebt? En je niet meer het gevoel hebt dat het je allemaal overkomt en buiten je macht ligt?


Dan is het tijd om dit aan te pakken! Je hebt het echt zelf in de hand. Alleen heb je daar de juiste inzichten en tips & tools voor nodig. Ik heb ze gebundeld in mijn boek. Het enige dat je hoeft te doen is het te bestellen en er mee aan de slag te gaan.


MEER INFO & BESTELLEN


It's up to you!


Lieve groet,

Joyce


197 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page