Heb jij last van kerststress?

Kerststress, oftewel stress in aanloop naar de kerst.

Deze week overviel het mij ineens.

Ik besefte mij wat ik allemaal nog moest doen aan de nodige voorbereidingen.

Dat begint al met de activiteiten die op school georganiseerd worden.

Normaal gesproken vind er ieder jaar een kerstdiner plaats op school, maar dit jaar is dat vervangen door een kerstontbijt.

Niettemin, ik moet dus aan de bak.

Nu ben ik allesbehalve een keukenprinses. Ik ben er gewoon niet handig in én heb er eerlijk gezegd het geduld ook niet voor. Maar toch wil ik met iets origineels voor de dag komen. En dan niet om op te vallen voor andere ouders, dat interesseert mij echt helemaal niets, maar nu de kinderen groter worden, ‘verwachten’ zij gewoon mooiere en leukere creaties van mij. En hee, daar ga ik ze natuurlijk niet in teleurstellen.

Dus daar begint het al met de kerststress. WAT gaan we dit jaar eens maken? Zoals ik al zei ben ik hier niet zo handig in, dus moet het echt niet te ingewikkeld zijn om te maken. En ook niet teveel tijd kosten, want naast het kerstontbijt, jaarafsluiting en thema afsluiting op school, waar ik dan toch bij beide kinderen allemaal bij wil zijn, moet ik als zelfstandig ondernemer nog heel veel werk afmaken voor het einde van dit jaar, heb ik 101 kerstborrels staan deze en komende week en dan moet alles nog voorbereid worden voor de kerst bij mij thuis.

Aangezien jullie als ouders vast ook met al deze drukte te maken hebben, ben ik op zoek gegaan naar een aantal leuke ideeën. Die ik graag deel met jullie!

Dus, doe er je voordeel mee!

Kerstontbijt

Kerstboompjes van komkommer-kaas

Ik vind het zelf leuker om de sterretjes te maken van kaas.

Wat heb je nodig?

  • 3-4 komkommers (afhankelijk van het aantal dat je wil maken)

  • blok kaas

  • stervormige uitsteker

  • satéprikkers

  • kaasschaaf of du