Wat ga jij doen om meer rust binnen je gezin te krijgen?


Een liefdevolle ouder zijn maakt de opvoeding nog niet altijd makkelijk!

Ik zie veel ouders worstelen met de opvoeding.

Vaak krijg ik de volgende vragen van ouders: "waarom luistert mijn kind nu zo slecht?, hoe kan ik mijn kind leren in zijn eigen bed te blijven en slapen?, hoe kan ik het gezellig houden tijdens de maaltijd?, hoe zorg ik ervoor dat mijn kind gaat eten?'

Al deze vragen horen bij het opvoeden van kinderen.

Maar vaak doen we er als ouder(s) niets aan om het op te lossen.

En dat begrijp ik. Want voor veel ouders is het toch nog een drempel om advies in te winnen over de opvoeding.

Alleen is het zo ontzettend jammer, dat we vaak te lang door blijven lopen met vragen/problemen.

En misschien vind je dit een rare vergelijking, maar je auto heeft toch ook een onderhoudsbeurt nodig?

Daar ga je toch ook niet pas mee naar de garage wanneer deze niet meer start? Ja, dat doe je dan wel, maar hoe vervelend is dat? Fijner is toch om je auto goed te onderhouden, zodat de kans dat je auto je een keer in de steek laat, kleiner is? We investeren dus wel tijd en geld in het onderhoud van een auto, zodat we niet voor verrassingen komen te staan.

Maar we investeren niet (preventief) in de opvoeding van onze kinderen.

Waarom niet?

  • We ervaren (nog) geen urgent probleem wat nu direct opgelost moet worden

  • We zien het als falen wanneer we opvoedondersteuning nodig hebben

  • We zien wel dat er problemen zijn, maar beschouwen het als een fase die vanzelf over zal gaan

  • We hebben geen zin om er tijd/geld in te stoppen

  • We willen er niet mee geconfronteerd worden. Als we er niet over nadenken, dan zijn er ook geen problemen