top of page

4 tips om de ochtendstress binnen je gezin te verminderen

Bijgewerkt op: 18 okt. 2021


OCHTENDSTRESS

We kennen het als ouder(s) allemaal. Je kind moet op tijd op school of het kinderdagverblijf zijn, jij op tijd op je werk. Maar iedere dag weer kom je tijd tekort en is het op het allerlaatste moment toch weer haasten. Ren en vliegwerk!

Hier had ik genoeg van. Hoe kan ik er nu voor zorgen dat de ochtendspits wat relaxter verloopt?

Door onderstaande tips uit te voeren, boekte ik een totale tijdwinst van 30 minuten.

En deze deel ik graag met jou.

KLEDING KLAAR LEGGEN

Bedenk ’s-avonds wat je je kind(eren) de volgende ochtend aan wil trekken. Leg de kleding voor de volgende dag alvast klaar. Dit leverde mij het meeste op en gaf mij veel rust. Het alleen nog maar bedenken wat je je kinderen nu weer aan moet trekken, kost je toch al snel 2 minuten. Maar dat is dan nog niet eens het ergste. De stress zat hem bij mij in het bij elkaar zoeken van de kleding. Heb je net bedacht dat je je dochter dat leuke rokje aan wil doen, kom je erachter dat het desbetreffende kledingstuk nog in de vuile was zit. Ok, dan iets anders. Spijkerbroek: CHECK, ondergoed: CHECK, sokken: ONVINDBAAR!

Waar zijn die sokken?!! Waarschijnlijk in de schone wasmand. Want tijd om alle was op te vouwen heb ik nog niet gehad. Ok, wasmand doorzoeken en op de één of andere manier vind ik altijd maar één sok van een paar. Die andere bewuste sok is ALTIJD kwijt. Naar de sokkenhemel of zo. Uiteindelijk alles bij elkaar gezocht, wat mij toch ook weer zeker 5 minuten tijd koste. Totale tijdwinst tot nu toe: 7 minuten.

WAT MOET IK NU WEER AANTREKKEN?

Wat voor mijn kinderen werkt, geldt uiteraard ook voor mij.

Iedere ochtend is het weer hetzelfde verhaal namelijk: “ik weet niet wat ik aan moet trekken!”. Mannen snappen dit niet, maar de meeste vrouwen wel. Het hangt ook nog heel erg van mijn gemoedstoestand af wat ik aan ga trekken. “Heb ik vandaag zin in gympies, lekkere trui en spijkerbroek of voel ik mij beter/mooier in mooie blouse, rok en/of hakken?”

Ja, mannen die dit lezen, waarschijnlijk totaal onbegrijpelijk voor jullie, maar een vrouw kan zich echt zo voelen. En leg je er ook maar meteen bij neer, dat je toch altijd het verkeerde antwoord geeft aan je vrouw/vriendin, wanneer ze je vraagt: “wat vind jij het mooiste staan?” Maar dat terzijde.

Ook hier valt weer heel wat tijdwinst te behalen, toch zeker 10 minuten. Want ook nu ben je natuurlijk weer net die ene panty kwijt, moet die blouse nog gestreken worden en trek je in tegenstelling tot je kinderen, wat het nog ingewikkelder maakt, eerst 12 verschillende setjes aan voordat je een keuze hebt gemaakt. Dus vanaf nu, kies jij ’s-avonds je kleding én leg deze dan ook alvast klaar. Geloof mij, het wordt er echt gezelliger op in huis!

ONTBIJTSPULLEN KLAAR ZETTEN

Ik weet het, het klinkt echt hopeloos ouderwets en burgerlijk, wat ik nu ga voorstellen, maar ook dit levert je zeker weer 3 minuten extra op in de ochtend. Nou komt ie dan: dek de avond van te voren de tafel alvast met ontbijtspullen. Zet de bordjes, bekers, glazen en bestek alvast klaar samen met het (eventuele) zoete beleg. En niet te vergeten de lunchtrommels, fruit bakjes en bekers van je kinderen die mee naar school gaan. Zodat je niet 's-ochtends alle keukenkastjes overhoop moet halen omdat er een deksel van een beker kwijt is!

KINDEREN 'S-AVONDS DOUCHEN

Douche je kind(eren) ’s-avonds in plaats van ’s-ochtends. Dit levert mij ten minste 10 minuten op! Totale tijdwinst met bovenstaande tips: 30 minuten!

De moeite waard om het in ieder geval zelf ook eens te proberen toch?

Herken jij dit? Heb jij nog tips?

Leuk als je dit wil delen met ons!

Lieve groet,

Joyce

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page