top of page

Is je oude leven voorbij als je eenmaal moeder bent?


-Ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet-

Inmiddels ben ik alweer een paar maanden aan het werk en dit bevalt mij prima. Zoals ik in een vorig blog al vertelde ben ik echt een leukere moeder en partner wanneer ik werk. Even iets anders dan het huishouden en het zorgen voor de kleine meid.

Maar dat hier ook minder leuke dingen bij horen is er inherent aan.

Zo vertelde oma B.V. een keer toen ik thuis kwam dat Mijntje “mama” had gezegd.

Dat was dus één van die eerste keertjes waar ik zelf niet bij was. Trots op Mijntje, maar stiekem ook teleurgesteld dat ik dit gemist had. Maar niet getreurd, want ze zou het vast nog wel een keertje zeggen. Even proberen dus; “Mijntje, zeg eens mama, zeg eens mama dan, kan jij al mama zeggen? mama, maaamaa, maaaamaaaaaaaaaaaa, maaaaaaaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaaaaa!”

Maar het bleef stil. (Je gaat echt heel raar doen als je een kind hebt).

Maar natuurlijk kwam er een moment dat ik er wel getuige van mocht zijn en ook deze keer was ik weer net zo trots als toen ze voor de 1e keer omrolde. Op dat soort momenten genoot ik extra van het moederschap.

Wat ik ook heerlijk vond, was dat ik na een zwangerschap waarbij ik de nodige aantal kilo’s (lees: heeeeeeeeeeeeeel veel!), aangekomen was, borstvoeding, kolven achter de rug had, weer een beetje mezelf begon te worden. Ik kon eindelijk weer mijn oude kleding aan, dus ook weer eens een mooi, sexy jurkje en hoge hakken. In plaats van die opgezwollen voeten in een degelijke schoen proberen te propppen!

Niet iedereen om mij heen vroeg constant of ik zwanger was (terwijl ik al een half jaar geleden bevallen was!), genieten van rood vlees , rauwe vis, heerlijke wijnen en met vrienden de stad in om biertjes te drinken. En dan weer net als ‘vroeger’ om 04.00 uur ’s-Nachts slingerend op je fiets naar huis. Maar dan nu met een kinderzitje voorop de fiets, haha!

Oh wat was het fijn om dat allemaal ook weer te kunnen doen!

Moeder zijn; ik zou het voor geen goud willen missen, maar ik ben (gelukkig) ook nog gewoon steeds Joyce: vriendin, partner, zus, dochter en geniet van alle mooie, leuke en gezellige dingen die daarbij horen.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page