Dé oplossing tegen hoofdluis!

Bijgewerkt: mei 14


AAAAAAAH! Ik verschiet van kleur (een combinatie van geel en groen!), ga bijna hyperventileren en allerlei paniek gedachten schieten door mijn hoofd. De luizenmoeder uit de klas van één van mijn kinderen heeft mij zojuist meegedeeld dat mijn kind luizen heeft! Hier ben ik dus altijd al bang voor geweest sinds ik kinderen heb. En nu is die angst dan toch echt werkelijkheid geworden.

Paniek

OMG! Ik kan niet meer helder nadenken. Waar moet ik beginnen? Eerst mijn kind behandelen. Maar waarmee? Ja, met luizenshampoo, dat snap ik ook nog wel, maar je hoort tegenwoordig dat die K.#@! beestjes daar ook resistent voor zijn geworden. Ik vlieg naar de apotheek waar ik zachtjes tegen de apothekersassistente vertel dat ik luizenshampoo of iets dergelijks nodig heb. "Wat zegt u?", vraagt de assistente. Iets harder zeg ik: "luizenshampoo". "Oh, luizenshampoo!", zegt ze vervolgens net iets te hard! "Ja mens, dat zeg ik toch! En dat hoef je niet zo hard te herhalen!", denk ik bij mezelf. Ik zeg het nog net niet hardop.

Bestrijdingsmiddelen

Ook al weet ik dat ieder kind hier vroeg of laat mee te maken krijgt en het NIETS met een slechte hygiëne te maken heeft, toch merk ik dat ik mijzelf een beetje schaam. Nadat ik voorgelicht ben over allerlei middeltjes, besluit ik om alles wat ze hebben op het gebied van de luizenbestrijding maar in te slaan! Met een tas vol bestrijdingsmiddelen keer ik huiswaarts. Het voelt alsof ik een hele plaag kakkerlakken moet gaan bestrijden!

Eenmaal thuis doe ik de lotion bij mijn kind in de haartjes. In de gebruiksaanwijzing staat dat je het een half uur in moet laten trekken alvorens uit te spoelen, maar ik besluit om mijn kind er de hele middag mee rond te laten lopen! Zodat ik zeker weet dat er geen één luis meer kan overleven op de hoofdhuid van mijn kind. Daarna de rest van het gezin controleren. Godzijdank is het ons bespaard gebleven.

Maar, wie weet waar de beestjes nu allemaal vrolijk rondkruipen? En er dus overal in huis een hele nieuwe luizenfamilie kan ontstaan! Ook al schijnen ze enkel op de hoofdhuid te kunnen overleven en hoef je blijkbaar al het beddengoed, jassen etc. niet meer te wassen, toch doe ik het. Met man en macht ga ik die rot beestjes bestrijden. Dus: de komende 24 uur wassen, wassen en nog eens wassen. Alle knuffels doe ik in vuilniszakken, ik stofzuig de bank en controleer mijn andere kind zo ongeveer ieder uur! Bang dat ze inmiddels op haar hoofd ook een feestje aan het bouwen zijn!

Luizenpluizen

Als ik dan uiteindelijk de lotion weer uitgespoeld hebt, begint het volgende ritueel; het kammen en luizenpluizen. Nu snap ik pas dat er luizenmoeders of vaders zijn. Je kan dat namelijk echt niet zomaar! Ik wist niet eens hoe die krengen eruit zagen, laat staan hoe ik ze vervolgens uit de haartjes kon halen. En dan heb je ook nog eens de neten. PFFFF, wat een gedoe zeg! Ik schakel de hulp van de luizenmoeder in en zij is zo lief om mij te komen helpen en vertellen waar ik op moet letten. Na deze wijze les in het luizenpluizen, ga ik aan de slag. Wat een rot werk! Minimaal anderhalf uur per keer ben ik ermee bezig. Iedere ochtend en avond. En dan heeft godzijdank nog maar één persoon het binnen ons gezin. Wanneer dit er meer zouden zijn, kan je wel al je vakantiedagen opnemen!

Naast het feit dat het veel tijd in beslag neemt, is mijn kind ook nog eens niet heel enthousiast over het gefriemel en gekam. Dus met veel gemopper ga ik de strijd de komende tijd aan. En verschoon ik iedere dag het bed van het desbetreffende kind en was ik iedere dag de kleertjes en jas. En duw ik regelmatig mijn hoofd onder mijn vriend zijn neus: "kijk even of ik ze ook heb!"

Als dan na een week de krengen zijn verdwenen uit het haar van mijn kind, keert de rust weer terug in huis. Maar ik blijf alert. Als ik ook maar iemand zie krabben, duik ik meteen op zijn/haar hoofd om de luizencheck te doen! Ik heb er nog net geen trauma aan over gehouden, haha!

Nooit luizen meer?

Hoe fijn zou het zijn als ik dit niet nog een keer hoef mee te maken? Of ik in ieder geval de kans op besmetting tot een minimum kan beperken. Dat is toch de droom van iedere ouder? En juf of meester? Onder het motto: "voorkomen is beter dan genezen" is Leeloop ontwikkeld. Een nieuwe manier om luizen te voorkomen. Deze haarbandjes geven een geur af waar kinderen van houden, maar luizen een hekel aan hebben. Leeloop zijn elastische haarbandjes bewerkt met een unieke mix van zorgvuldige geselecteerde natuurlijke oliën, die beschermd tegen hoofdluis bij kinderen.

Uiteraard heb ik de haarbandjes al besteld!

Wil jij ze ook voor jouw kind(eren)? Bestellen kan via: www.leeloop.nl

Ik ben benieuwd wat jij ervan vind!

Lieve groet, Joyce

© 2017- Raber Distribution

Foto: Leeloop

#kind #leeloop #luizenkam #luizenmoeder #hoofdluis #preventief #luizenpluizen #ouders #juf #meester #schoolkind #haarelastieken

144 keer bekeken

JOYEUX

 

JOYCE VLAMINGS

06-21685125 

JOYCE@JOYEUX.NU

 

ADRES

 

Boterweg 16

5213 HT 's-Hertogenbosch

KvK-nummer: 61526118

LinkedIn

 

TIPS & INSPIRATIE ONTVANGEN?